197 Sayım Ve Tesellüm Noksanları Hesabı

 

Muhasebe kayıtlarının her biri çeşidine uygun şekilde sıralanmaktadır. Tesellüm ve satım noksanları hesabı da şirketlerin kasa ve stok bilgilerini içermektedir. 197 sayım ve tesellüm noksanları hesabı maddi duran varlıklar üzerinden yapılmaktadır.

 

Hazır değerler ve kasa gibi örnekleri mevcuttur. 197 sayım ve tesellüm noksanları hesabı ile ortaya çıkan noksanları kayıt altına alınması sağlanır. Şirket ve işletmelerin banka, kasa ve menkul kıymetler üzerindeki noksanlarının her biri bu hesap yöntemi ile kayıt altına alınmaktadır. Aynı şekilde stok ve kasa değerleri noksanları da tutulur.

 

Finansal faaliyet gösteren her bir şirket belirli hesap kayıtları yapmaktadır. Bunlar arasında yer alan 197 sayım ve tesellüm noksanları hesabı şirket ve işletme içi çıkan noksanları ortadan kaldırmak için yapılmaktadır. Ortaklardan alacaklar, bağlı ortaklardan alacaklar ve diğer çeşitli alacak türleri de bu hesap kaydına örnek verilebilir.

 

Kasa ve stok kayıtları firmaların aktivitelerini takip etmek için büyük önem kazanmıştır. Maddi duran varlıkların takibi de bu şekilde güvenli hale gelmektedir. Ortaya çıkan noksanlar bu şekilde kayıt altına alınmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir