Paket Taxi Kurye 

Kurye hizmetleri günümüzde artık bireysel noktaya ulaşmış durumdadır. Önceki zamanlarda maaşlı şekilde çalışma yöntemi bulunurken, artık şahıs şirketi şeklinde çalışma prensibi söz konusudur. Bu durum aynı şekilde paket taxi kurye hizmetleri konusunda da geçerlidir. Tabii hal böyle olunca doğal olarak muhasebe işlemleri devreye girmektedir.

Yasal süreç doğrultusunda vergi vermek ve bu vergi düzenli olarak gerçekleştirmek gerekir. Ancak bu muhasebe işlemleri kapsamlı biçimde ele alınmalıdır. En ufak bir hataya yer vermeden her ay boyunca vergi işlemlerinin hatasız biçimde yapılması gerekir.

İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir tarafında taxi kurye hizmetleri devamlı sağlanmaktadır. Fakat bu hizmetleri veren ve kurye iş olarak çalışan kişiler, bireysel açıdan vergi yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Bu sebepten dolayı ise paket taxi kurye muhasebe işlemleri devreye girer.

O yüzden profesyonel düzeyde bir mali müşavir ile çalışmak büyük önem arz etmektedir. Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ay ve 3 aylık ile birlikte yıllık olarak ön plana çıkar. Kısacası akla gelecek olan tüm yükümlülükler vergi kapsamında artık bireysel hale gelmiş durumdadır.

Söz konusu paket taxi kurye vergi işlemleri olduğu zaman muhasebe adına profesyonel mali müşavir desteği almak gerekmektedir. Maaş üzerinden ödenecek olan vergiler, motor tamir bakımı, benzin, parça giderleri gibi birçok ana kalem söz konusudur. Bu giderler konusunda evrak üzerinden İşlemlerin yapılması gerekir.

Tabii aylık gelir ve giderler ile beraber net kar üzerinden vergi işlemleri gibi birçok süreç bu konuda ön plana çıkmaktadır. Tüm bu süreçler için ise profesyonel düzeyde muhasebe hizmeti alınması gerekir. Aksi takdirde bazı önemli sorunlar yaşama durumu meydana gelebilir.

 

Paket Taxi Kurye Muhasebe İşlemleri

Paket Taxi olacaksanız öncelikle şahıs şirketi kurmalısınız. Kuryelikle ilgili şahıs şirketi kurmak için bazı evraklar gerekmektedir. Kuryelik yapacağınız için işyeri adresi olarak evinizi gösterebilirsiniz. Yani home ofis işyeri olacaksınız. Her ne kadar işyeriniz home ofis olsa da kuruluş için ev kira ise kira kontratı ya da ev sizinse tapu senedi gerekmektedir. Bunların haricinde kuryelik yapacağınız motorun veya aracın ruhsatı ve sizin kimliğinizin fotokopisi de gerekmektedir.

Şahıs şirketi kuruluşu için, gerekli evrakları hazırladıktan sonra, mali müşavirinize gitmelisiniz. Mali müşaviriniz, interaktif vergi dairesine girerek, sizin adınıza şahıs şirket açılışınızı yapacaktır. Mali müşaviriniz iş yeri açılış başvurusu yaptıktan sonra, işyerinizle ilgili yoklama tutulması gerekmektedir. Yoklama işini, bazı vergi daireleri işyerine ziyaret ederek yaparken, bazı vergi dairelerinde ise kuryeler ilgili vergi dairesine giderek yoklamayı tutturmaktadır. Vergi levhası bazen birkaç saat içinde çıkarken bazen birkaç gün içerisinde çıkmaktadır. Vergi levhanız çıktıktan sonra mali müşaviriniz size vergi levhanızı ulaştıracaktır.

 

Paket Taxi Kuryelikle İlgili Bazı Sorular

Paket Taxi Kuryeler Vergi Mükellefi Olmak Zorunda mı?

  • Evet, vergi mükellefi olmak zorunda.

Paket Taxi Kuryeler Genç Girişimci İstisnasından Faydalanabilir mi?

  • 29 yaşını doldurmamış, ilk defa gelir vergisi mükellefi olanlar faydalanabilir.

Paket Taxi Kuryeler Basit Usül Olabilir mi?

  • Şirket basit usül kabul etmediği için olamaz.

Paket Taxi Kuryeler Mali Müşavir İle Çalışmak Zorunda mı?

  • Sizin kendi beyanname verme yetkiniz olmadığı için Mali müşavirle çalışmak zorundasınız. (Zaten beyanname verme yetkiniz olsaydı bile hangi beyannamelerin nasıl, ne zaman, hangi şekilde verileceğini bilemediğiniz için yine mali müşavirle anlaşmak zorunda kalırdınız.)

Paket Taxi Kuryeler Hangi Vergileri Öder?

  • Ayda bir kdv, Üç ayda bir muhtasar, üç ayda bir geçici vergi, yılda bir yıllık gelir vergisi

Paket Taxi Kuryelerin Vergi Dışında Ne Gibi Masrafları Olur?

  • Ay da bir muhasebe ücreti, Yılda bir defter tasdik ücreti, ve bağlı olduğu meslek odasına oda aidatı vs. öder.

Paket Taxi Kuryeler Neleri Gider Olarak Gösterebilir.

  •  Öncelikle kuryelik yaptığı aracın akaryakıt fişleri, tamir, bakım faturalarını gider olarak gösterebilir. Ayrıca homeofisler de kiraların tamamı gider yazılırken, elektrik, su, doğalgaz, internet faturaların %50 sini gider olarak gösterebilir.

 

Konuyla ilgili sormak istediğiniz başka şeyler varsa konunun altında sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir