Trendyol Kurye
Trendyol kurye hizmeti her geçen gün yaygınlaşan dijital bir iş modelidir. Pandemi dönemi e-ticaret sisteminin devrimi sayılmaktadır. Uzun yıllardan bu yana devam etmekte iken kapanma dönemlerinde büyük kitlelere ulaşmış bulunmaktadır. Trendyol kurye ve muhasebe işlemleri için mali müşavir ve muhasebeci desteği alınması önerilmektedir.
Trendyol ile kurye sözleşmesi yapılarak şirket kurulabilmektedir. Vergi istisnasından yararlanabilmek, girişimci olabilmek için şirket kurulması gerekmektedir. Trendyol kurye muhasebe işlemleri olası risklerin önlenebilmesi için bir muhasebeci tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Bu işlem yasal vergi mükellefi olarak fatura kesmek ve vergi istisnasından faydalanabilmek için gereklidir. Trendyol çatısı altında bulunan tüm dijital uygulama platformlarında aynı şekilde çalışmaktadır.
Home ofis olarak şirket kurarak ilerleyebilen işlemler kolaylıkla yapılabilmektedir. Genç girişimcilere 3 yıl belirlenen gelir üzerinden vergi muafiyeti sunulmaktadır. Genç girişimci olarak kabul edilenlerin 29 yaşını aşmamış olması gerekmektedir.
Trendyol sisteminde kurye olarak çalışanlar, güvenle şirket kurabilmektedir. Şirket kurulumu için ayrıca adrese gerek olmadan ev adresi yeterli olabilmektedir. Trendyol kurye vergi işlemleri büyük avantajlar sunmaktadır. Özellikle genç girişimciler(29 yaşa altı) vergi muafiyetinden faydalanabilmektedir.
Vergi istisnası 3 yıl boyunca devam ederek genç girişimcilerin kazanç sağlaması teşvik edilmektedir. Bunun için ise şirket kurulumu gerekmektedir. Yaşadığı evin kira sözleşmesi, tapusu ve kimlik bilgileri verilerek kurulum yapılabilmektedir.
Dijital vergi sisteminden de şirket kurulumu yapılabilmektedir. Ancak masraflar düşülerek kazanç sağlanabilmesi için şirket kurulumu zorunlu bulunmaktadır.
Trendyol Kurye Muhasebe İşlemleri
Trendyol Kurye olacaksanız öncelikle şahıs şirketi kurmalısınız. Kuryelikle ilgili şahıs şirketi kurmak için bazı evraklar gerekmektedir. Kuryelik yapacağınız için işyeri adresi olarak evinizi gösterebilirsiniz. Yani home ofis işyeri olacaksınız. Her ne kadar işyeriniz home ofis olsa da kuruluş için ev kira ise kira kontratı ya da ev sizinse tapu senedi gerekmektedir. Bunların haricinde kuryelik yapacağınız motorun veya aracın ruhsatı ve sizin kimliğinizin fotokopisi de gerekmektedir.
Şahıs şirketi kuruluşu için, gerekli evrakları hazırladıktan sonra, mali müşavirinize gitmelisiniz. Mali müşaviriniz, interaktif vergi dairesine girerek, sizin adınıza şahıs şirket açılışınızı yapacaktır. Mali müşaviriniz iş yeri açılış başvurusu yaptıktan sonra, işyerinizle ilgili yoklama tutulması gerekmektedir. Yoklama işini, bazı vergi daireleri işyerine ziyaret ederek yaparken, bazı vergi dairelerinde ise kuryeler ilgili vergi dairesine giderek yoklamayı tutturmaktadır. Vergi levhası bazen birkaç saat içinde çıkarken bazen birkaç gün içerisinde çıkmaktadır. Vergi levhanız çıktıktan sonra mali müşaviriniz size vergi levhanızı ulaştıracaktır.
Trendyol Kuryelikle İlgili Bazı Sorular
Trendyol Kuryeler Vergi Mükellefi Olmak Zorunda mı?
- Evet, vergi mükellefi olmak zorunda.
Trendyol Kuryeler Genç Girişimci İstisnasından Faydalanabilir mi?
- 29 yaşını doldurmamış, ilk defa gelir vergisi mükellefi olanlar faydalanabilir.
Trendyol Kuryeler Basit Usül Olabilir mi?
- Şirket basit usül kabul etmediği için olamaz.
Trendyol Kuryeler Mali Müşavir İle Çalışmak Zorunda mı?
- Sizin kendi beyanname verme yetkiniz olmadığı için Mali müşavirle çalışmak zorundasınız. (Zaten beyanname verme yetkiniz olsaydı bile hangi beyannamelerin nasıl, ne zaman, hangi şekilde verileceğini bilemediğiniz için yine mali müşavirle anlaşmak zorunda kalırdınız.)
Trendyol Kuryeler Hangi Vergileri Öder?
- Ayda bir kdv, Üç ayda bir muhtasar, üç ayda bir geçici vergi, yılda bir yıllık gelir vergisi
Trendyol Kuryelerin Vergi Dışında Ne Gibi Masrafları Olur?
- Ay da bir muhasebe ücreti, Yılda bir defter tasdik ücreti, ve bağlı olduğu meslek odasına oda aidatı vs. öder.
Trendyol Kuryeler Neleri Gider Olarak Gösterebilir.
- Öncelikle kuryelik yaptığı aracın akaryakıt fişleri, tamir, bakım faturalarını gider olarak gösterebilir. Ayrıca homeofisler de kiraların tamamı gider yazılırken, elektrik, su, doğalgaz, internet faturaların %50 sini gider olarak gösterebilir.
Konuyla ilgili sormak istediğiniz başka şeyler varsa konunun altında sorabilirsiniz.